Dr. sc. Anđelko Milardović za Narod.hr o ministrici Žalac: ‘Što se još treba dogoditi da netko iz Vlade podnese ostavku?’

Preuzeto sa Narod.hr

“To što govorim ne odnosi se na ime i prezime osobe, nego na čin. U Europi su postojale Vlade u kojima su dužnosnici i za manje stvari davali ostavke. A ovo je, bez obzira na ministričino pojašnjenje i na njezinu ispriku, razlog za ostavku.” – rekao je za Narod.hr politolog Anđelko Milardović komentirajući slučaj ministrice Gabrijele Žalac koja je, vozeći s nevažećom vozačkom dozvolom, udarila i teško ozlijedila dijete, a Vlada je nakon toga poručila kako to nije razlog za ostavku.

Nesreća u kojoj je udarila dijete: Evo što ministrica Žalac kaže o ostavci, otkrila i kad joj je istekla vozačka!

“Ne mogu shvatiti takav model ponašanja – što god članovi Vlade učine negativno – sve se relativizira, sve se umanjuje te se uz pomoć PR-tehnika razvodnjava. No, to što se dogodilo nije normalno. Ne znam što bi koji član Vlade trebao napraviti da podnese ostavku.” – kaže nam Milardović.

“Smatram da bi ministrica trebala razmisliti o ostavci kao o moralnome činu u usporedbi sa sličnim situacijama u Europi, kada se zbog jedne čokoladice kupljene na kreditnu karticu daje ostavka. Imamo i slučaj jedne dužnosnice koja je išla kod frizera i platila karticom vlade. To su sitne stvari, ali u uređenim državama postoji nešto što se zove načelo odgovornosti.” – ističe.

Zbog čega je policija u izvješću o nesreći ministrice Žalac navela da je djevojčica prelazila cestu izvan pješačkog prijelaza, a u cijeloj ulici prijelaz ne postoji?

“Znamo koji su se režimi služili strahom”

“Nakon ovoga se zaista može postaviti pitanje – što je slijedeće? Policija upada u medijske redakcije – to je normalno stanje. Ministrica udari autom dijete – to se isto relativizira i prikazuje kao normalno stanje. Što se još treba dogoditi da bi netko dao ostavku?” – pita se dr. sc. Milardović te dodaje:

“Radi se o jednom arogantnom, prepotentnom i ignorantskom odnosu članove Vlade spram građana. A zaboravlja se da članovi Vlade žive od građana.”

Plenković ostao uz ministricu Žalac nakon što je s nevažećom dozvolom skrivila nesreću i odbio njezinu ostavku

Dr. sc. Milardović također ističe kako vladajući takvim ponašanjem nastoje stvoriti strah među građanima.

Prof. Anđelko Milardović za Narod.hr: ‘U Plenkovićevom sukobu s Grmojom zadnju liniju obrane držao je Pupovac’

Ljudima postaje nelagodno i stvara se strah. A strah je najveći neprijatelj u ljudskom djelovanju. Znamo koji su se režimi koristili strahom.

Scroll to Top