O migracijama i održivom razvoju na Sveučilištu u Splitu – najava događaja

U četvrtak, 8 listopada u 18:00 u hotelu Cornaro u Splitu održat će se panel diskusija na temu migracije i održiv razvoj te predstavljanje znanstvene monografije GRANICE – Stavovi studenata Sveučilišta u Splitu o imigracijama, imigrantima i izbjeglicama skupine autora Marita Brčić Kuljiš, Toni Popović, Renata Relja i Anita Lunić.
Na panel diskusiji sudjelovat će prof.dr.sc. Marita Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Anđelko Milardović s Instituta za migracije i narodnosti, Anita Lunić, asistentica na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, te gospođa Nives Ivelja, izvršna direktorica civilne udruge MI (Split). Na panel diskusiji dotaknut će se tema povezanosti održivog razvoja i migracija, Globalnog sporazuma o migracijama tzv. Marakeška konvencija te utjecaju Covida-19 na promjene u migracijskim politika.
Uz panel diskusiju održat će se i predstavljanje knjige GRANICE. U knjizi su predstavljeni rezultati anketnog istraživanja o migracijama, provedenog 2019. godine u suradnji s civilnom udrugom MI (Split) na uzroku studenata Sveučilišta u Splitu. Poseban naglasak ovog istraživanja i knjige je analiza utjecaja kulture, jezika, religije i tradicije na stavove o prihvatljivosti izbjeglica i imigranata, kao i na percepciju mogućnosti njihove integracije i potencijalnog značajnog utjecaja (pozitivnog ili negativnog) na hrvatsku kulturu i društvo. Knjigu će predstaviti ko-autori knjige prof. dr. sc. Renata Relja i asistent Toni Popović, oboje s Odsjeka za sociologiju, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu
Panel diskusija i predstavljanje knjige GRANICE dio su aktivnosti Europskog tjedna održivog razvoja koji se odvija na Sveučilištu u Splitu od 20. rujna do 8. listopada. Aktivnosti se odvijaju u sklopu projekta InterCap financirnaog iz programa EuropeAid te sufinanciranog iz programa Istraživanje razvoj i inovacije Splitsko-dalmatinske županije.

 

Scroll to Top
Scroll to Top